Innvandrere vender SV ryggen

 

NYLIG KOM en nyhet som bør medfø­re betydelig selvransakelse i SV: For fire år siden hadde partiet 25 prosent oppslutning blant norske innvandrere. I dag er tallet seks prosent – langt bak Aps 38 prosent og – hold dere fast – om lag halvparten av Fremskrittspartiet. Hvorfor?

Ingen samfunn er underlagt naturlover. Men multikulturelle stater har svært ofte noen fellestrekk: Det er all grunn til å tro at framtidens Norge blir et mer kreativt og samtidig farligere land. Vi ser konturene allerede: Det er ingen tilfeldighet at Madcon og Alexander Rybak, Norges to største musikalske eksportvarer de siste årene, har innvandrerbakgrunn. En ny generasjon ambisiøse forskere, politikere og økonomer med innvandrerbakgrunn vil i lø­pet av få år sette sitt preg på Norge.

DET ER LIKEVEL ingen tilfeldighet at innvandrere er overrepresentert i andre enden av samfunnet. Tilliten mellom mennesker – den sosiale kapitalen – går ned i multikulturelle samfunn, viser den verdensberømte amerikanske samfunnsforskeren Robert Putnam. Kriminaliteten endrer seg og blir grovere. «Anmeldte forbrytelser mot liv, legeme og helbred er doblet siden 1993,» skriver Politidirektoratet. Personer med «en annen landbakgrunn enn norsk blir stadig mer overrepresentert blant gjerningspersonene,» skriver politiet om denne utviklingen. Dette landet – der det beste blir bedre og det verste blir verre – kaller jeg Ekstremistan .

SVS TILNÆRMING til et slikt samfunn blir dobbelt feil. Velkjent er partiets uvilje mot å konfrontere yrkeskriminelle og velferdsstatens indre motsetninger - utfordringer som blir akutte i et flerkulturelt samfunn. Samtidig gjør SVs prinsippfaste motstand mot karakterer i skolen, seleksjon i idretten og eliteuniversiteter at partiet ikke makter å realisere det enorme potensialet som ligger i en ung og sulten innvandrerbefolkning. Det er innvandrere som tjener på et meritokratisk utdanningssystem – og Anders Hegers barn som vinner i den karakterløse skolen og på Humboltske dannelsesuniversiteter.

SV må gjerne fortsette å skyve den ubehagelige virkeligheten under teppet, eller forklare æreskultur, kriminalitet og religiøs ekstremisme med fattigdom og våre fordommer. Vanlige nordmenn har for lengst gjennomskuet denne politikken. Interessant nok har innvandrere gjort det samme.

Innlegg publisert i Bergens Tidende 8.september

Følg meg på twitter.com/aslaknore

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

3 kommentarer

 1. Hei Aslak. Hvordan går det med drømmen om å bli elitesoldat???
  Har et spørsmål. Dine høyreorinterte synspunkter. Deles de av forsvarspersonell. Kunne godt tenkt meg å få vite det. Har så lyst å skrive om norske soldater som omtaler AP som et kommunistparti. En omtale som deles av folka som frekventerer på Vigrid .no
  Send meg en mail er du snill:-)
  SIeg ehh unnskyld

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rød Stemme - september 9, 2009 at 4:01 pm
 2. Rød Stemme:

  dersom du er under myndighetsalder skal jeg svare deg – da er det et visst håp. Dersom du er over, ønskes du velkommen blant mine radikale stalkers. Det er ikke noe aktverdig selskap.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Aslak Nore - september 9, 2009 at 9:15 pm
 3. Jeg har fremdeles lyst til å vite hvorvidt forsvarspersonell deler dine høyreorienterte synspunkter. Vil du ikke gå ut med sannheten for at du ikke ønsker å gi et inntrykk av det norske forsvaret innehar personell som befinner seg på ytterste høyre fløy ? Er det ikke litt av ditt prosjekt og agenda å være en talsmann , “en kriger” , for det nye forsvaret. Tør du ikke å stå inne for det du propaganderer igjennom makkverket “Gud er norsk bla bla “? Jeg forventer at en person som kaller seg journalist svarer på dette spørsmålet. Hvis ikke bekrefter du din utilstrekkelighet.

  Jeg har sett du relativt lett plukker opp begreper fra samfunnsvitenskapen, som du så setter inn i din egen sammeheng for å tjene din agenda.Det samme gjelder i ditt nåværende korstog for å fremme Putnams konklusjoner. Siden disse begrepene er relativt lett plukket opp blir de også lett avslørt. Og det er bra:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Rød Stemme - september 28, 2009 at 5:38 pm

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00